Veel gestelde vragen

Uiteraard heb ik mijn best gedaan om zoveel mogelijk informatie op mijn website te vermelden. Ondanks dat zijn er nog enkele onderwerpen waar regelmatig een vraag over gesteld wordt. Deze staan hier vermeld incl. het antwoord.

In principe staat er naast uw tank aangegeven welke brandstof u in de scooter dient te doen. Helaas is de benzine in oktober 2019 licht gewijzigd qua samenstelling. Hierdoor is er een hoger percentage ethanol aanwezig in de Euro95 waardoor rubbers oplossen en de motortemperatuur toeneemt. Bij twijfel altijd Euro 98 (E5) tanken! Hoe deze genoemd word is niet van belang, op het handvat zit altijd een stickertje E5.

Mocht u door de E10 startproblemen hebben adviseer ik in eerste instantie om de tank zo veel als mogelijk bij te vullen met E5 brandstof. Voor (vrijwel) alle Chinese viertakt scooters kan ik de aangetaste leidingen vervangen en de carburateur reinigen voor slechts €59,00. Dit duurt ongeveer 2 uur (dus meestal zelfde dag nog klaar). Mochten er ook zaken aangetast zijn zoals het spruitstuk dan worden extra kosten gedurende de reparatie overlegd.

Klein onderhoud aan motorfietsen kunt u bij ons voordelig laten doen. Denk aan het synchroniseren van uw carburateurs, ultrasoon reinigen van uw carburateurs, vervangen van ketting en tandwielen, vervangen van banden en olie verversen. Uiteraard gebruiken wij uitsluitend voorgeschreven onderhoudsmiddelen en repareren wij naar richtlijnen van de fabrikant. Ook voor kleine storingen zijn wij u graag van dienst.

Nee, om de kosten zo laag te houden als ze zijn beschikken wij niet over een vervoersmiddel om uw scooter te halen of te brengen

U kunt bij ons contant betalen of pinnen. Voor pinbetalingen rekenen wij een toeslag van 2,5%. Tevens kunt u kosteloos via iDeal betalen. Dit wordt door alle grote banken in Nederland ondersteund. iDeal betalingen zijn voor ons direct zichtbaar dus na betaling kunt u de scooter direct weer meenemen.

Alle prijzen op de website zijn vaste prijzen. Deze zijn incl. BTW en eventuele milieutoeslagen tenzij anders vermeld. Mocht er tijdens onderhoud en/of reparatie een onvoorzien gebrek te voorschijn komen wordt er eerst contact opgenomen om de kosten te bespreken.

Dit is in principe mogelijk onder voorbehoud van een zogenaamde “Akte van Sessie”. U dient deze dan vooraf in te vullen, op te sturen naar uw verzekeringsmaatschappij en het bericht over de goedkeuring te tonen.

Voor onderhoudsbeurten geldt dat de scooter aan het einde van de werkdag volgend op de dag dat de scooter gebracht is klaar staat. In enkele gevallen kan dit een dag langer duren. Voor overige werkzaamheden streven wij altijd naar een max van 5 werkdagen.

Uw scooter wordt nooit onbeheerd gestald. Echter bent u zelf verantwoordelijk in geval van diefstal en/of brand. U dient uw scooter minimaal WA verzekerd te hebben gedurende de reparatie i.v.m. eventuele proefritten. Wij adviseren uw scooter ook tegen brand en/of diefstal te verzekeren.

Uiteraard is dit geen enkel probleem, echter dient u zich wel te kunnen legitimeren als eigenaar van de scooter. D.w.z. een geldig legitimatiebewijs i.c.m. met een originele kentekencard. De naam op de kentekencard en het legitimatiebewijs dienen overeen te komen.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Scooters verlaten de werkplaats pas nadat de gehele nota is voldaan. Eventueel mag een recente smartphone achtergelaten worden als borg mits zaken als “Zoek mijn iPhone” uitgeschakeld zijn. Tevens dient de pincode achtergelaten te worden. Bij volledige betaling ontvangt u uw toestel retour in de staat zoals deze door u achtergelaten is.

Vraag mij om u te bellen

Vul hieronder uw telefoonnummer in zodat ik u kan bellen.